Opleiding tot 2ster duiker (Autonomous diver - EN-14153)

Je hebt ondertussen al enige onderwater ervaring opgedaan. Gemiddeld heb je nu een vijftigtal duiken achter de rug en ben je al een goed half jaar aan het duiken. Je voelt je al een stuk zekerder in het water en natuurlijk wil je meer.

Als 2ster duiker heb je immers een grotere keuze aan mogelijke duikbuddy's. Je mag nu immers ook met 3ster duikers gaan duiken en in welbepaalde omstandigheden zelfs met een andere 2ster duiker. Als 2ster duiker mag je naar dieptes tot 30m duiken, je mag op de Noordzee duiken, ... Kortom, reden genoeg om niet achter te blijven!

Definitie

Een 2ster duiker heeft enige onderwaterervaring opgedaan; kan manifeste duikongevallen herkennen en er adequaat op reageren; is in staat onder leiding van een ervaren duiker alle recreatieve duiken uit te voeren.

Hij moet kunnen functioneren volgens het buddy systeem van de CMAS  en kan als duikleider fungeren bij eenvoudige duiken.

Voorwaarden

Om te kunnen deelnemen aan de opleiding tot 2ster duiker dien je aan volgende voorwaarden te voldoen:

 • minstens 14 jaar oud zijn
 • 1ster duiker zijn
 • medisch geschikt zijn
 • lid zijn van een Nelos club

Kostprijs

Theorielessen:Inbegrepen in lidgeld
Zwembadlessen:Inbegrepen in lidgeld
Openwater:Inkom duikplaatsten en huur materiaal is niet inbegrepen
Cursusmateriaaal:€ 40,00,- (1)
Homologatie Nelos:€ 70,00,- (2)
Totaal:€ 110,00,-

(1) Omvat het naslagwerk theorie sportduiken dat gebruikt kan worden voor de opleidingen van 2ster duiker tot instructeur.
(2) Tarief voor 2023. Tarieven zijn onderhevig aan jaarlijkse herziening door Nelos.

Meer info

Meer informatie over het verloop en de inhoud van de opleiding vind je terug op de website van Nelos.

Nieuws

6
jul
Inslag! En daarom moet je nooit duiken met onweer
Er zijn tijdens deze duik geen duikers gewond geraakt.Deze duikers hebben iets vastgelegd dat weinig voorkomt. Een blikseminslag tijdens een duik. De inslag vindt plaats op minuut 0:22. Daarna is ...
20
okt
Duikfles ontploft tijdens initiatie: bewoner gewond, vlammenzee vernielt huis in Ruddervoorde
© Benny ProotIn de Sijslostraat in Ruddervoorde woedde deze middag een zware uitslaande brand in een woning. De bewoner (41) raakte gewond bij een ontploffing en werd naar het ziekenhuis overg...
21
aug
Nieuwe soort dwergzeepaardje ontdekt
Maak kennis met de Hippocampus japapigu, het nieuwe soort dwergzeepaardje dat ontdekt is in Japan. Volgens sommige zou het lijken op een biggetje wat veel verklaart, want hun Latijnse naam betekent ‘J...
Meer nieuws...

Contact

 • Maggenstraat 8
  3670 Oudsbergen (B)

  KBO 0428.654.282
  IBAN BE22 7350 2307 2547
  BIC KREDBEBB

 • Zin om eens een kijkje te komen nemen? Aarzel niet en spring gerust eens binnen tijdens één van onze zwembadtrainingen in zwembad 'De Sprink', Sportlaan 4 in 3960 Bree (B)

  Maandag: van 20u30 tot 22u30
  Zaterdag: van 16u30 tot 18u30

 • Zit je nog met een vraag? Behalve binnenspringen tijdens één van onze trainingen kan je natuurlijk ook altijd een berichtje sturen op bovenstaand adres. we nemen dan zo snel mogelijk contact met je op.