• Binnen de duiksport bestaan er tal van mogelijke opleidingen en brevetten waaruit je kan kiezen. We geven je hieronder alvast een beknopt overzicht van de mogelijkheden. Wil je graag meer informatie over de inhoud van deze opleidingen, de voorwaarden, de kosten, ... dan verwijzen we je graag door naar de website van Nederlandstalige Liga voor Onderwateronderzoek en -sport of naar een van de duikscholen in je buurt.

 • Sportduiken

  Sportduiken

  Genieten van het prachtige onderwaterleven? Mooie planten, dieren en rotsformaties? Een zalige stilte? Dat kan je allemaal ontdekken als je leert duiken. Duiken is een prachtige hobby.

 • Jeugdduiken

  Opleiding jeugdduiken

  Ben je tussen 8 en 14 jaar? Kan je 25 m zwemmen? Dan kan je leren duiken in één van de jeugdduikscholen! Zweven in het water met de mooie wereld van Neptunus om je heen… de God van de Zee laat je een andere wereld kennen, een prachtige wereld met verborgen schatten, gezonken schepen met waterwezens in alle kleuren van de regenboog!

 • Technisch duiken

  Andere opleidingen

  Duiken met andere mengsels dan lucht of nitrox? Duiken met trimix? Dieper duiken? Langer verblijf onder water? Dan kom je op het domein van het echte technische duiken.

 • Mindervaliden

  Opleiding duiken met een handicap

  Ja hoor, ook mensen met een fysieke handicap of beperking kunnen leren duiken en op een veilige, verantwoorde en leuke manier mee genieten van de prachtige onderwaterwereld! We noemen hen de Wet Wheelers.

 • Veiligheid

  Opleidingen redding en veiligheid

  Wie garandeert de veiligheid aan de kant terwijl je aan het duiken bent? Wat te doen als je verstrikt geraakt aan een vislijn of in een visnet?

 • Biologie

  Biologie

  De Commissie Biologie heeft tot doel bij de NELOS-duikers de interesse en eerbied voor, en de kennis van het onderwaterleven te bevorderen. Ze organiseert regelmatig informatiesessie, themaduiken en specialisatieopleidingen biologie.

 • Onderwaterhockey

  Onderwaterhockey

  Onderwaterhockey is een intens fysieke competitiesport die zich voor een groot deel onder water afspeelt en waarbij men in teamverband met behulp van een stick een puck in het doel van de tegenpartij probeert te spelen.

 • Vinzwemmen

  Vinzwemmen

  Hou je van watersport en competitiesport, dan is vinzwemmen misschien wel iets voor jou?

 • Vrijduiken

  Vrijduiken

  De vrijduiker tracht één te worden met het water, door rust en complete ontspanning te zoeken. Onder water duiken, vrij van ademapparatuur, soepel en flexibel als een dolfijn.

 • Fotografie

  Onderwaterfotografie

  Leer hoe je de prachtige schoonheid van de onderwaterwereld in beeld brengt voor jezelf, vrienden en wie weet kan je met je foto´s of video´s ooit deelnemen aan wedstrijden.

 • Videografie

  Onderwatervideografie

  Leer hoe je de prachtige schoonheid van de onderwaterwereld in beeld brengt voor jezelf, vrienden en wie weet om je videobeelden van het onderwaterleven ooit te tonen op wedstrijden.

Nieuws

6
jul
Inslag! En daarom moet je nooit duiken met onweer
Er zijn tijdens deze duik geen duikers gewond geraakt.Deze duikers hebben iets vastgelegd dat weinig voorkomt. Een blikseminslag tijdens een duik. De inslag vindt plaats op minuut 0:22. Daarna is ...
20
okt
Duikfles ontploft tijdens initiatie: bewoner gewond, vlammenzee vernielt huis in Ruddervoorde
© Benny ProotIn de Sijslostraat in Ruddervoorde woedde deze middag een zware uitslaande brand in een woning. De bewoner (41) raakte gewond bij een ontploffing en werd naar het ziekenhuis overg...
21
aug
Nieuwe soort dwergzeepaardje ontdekt
Maak kennis met de Hippocampus japapigu, het nieuwe soort dwergzeepaardje dat ontdekt is in Japan. Volgens sommige zou het lijken op een biggetje wat veel verklaart, want hun Latijnse naam betekent ‘J...
Meer nieuws...

Contact

 • Maggenstraat 8
  3670 Oudsbergen (B)

  KBO 0428.654.282
  IBAN BE22 7350 2307 2547
  BIC KREDBEBB

 • Zin om eens een kijkje te komen nemen? Aarzel niet en spring gerust eens binnen tijdens één van onze zwembadtrainingen in zwembad 'De Sprink', Sportlaan 4 in 3960 Bree (B)

  Maandag: van 20u30 tot 22u30
  Zaterdag: van 16u30 tot 18u30

 • Zit je nog met een vraag? Behalve binnenspringen tijdens één van onze trainingen kan je natuurlijk ook altijd een berichtje sturen op bovenstaand adres. we nemen dan zo snel mogelijk contact met je op.