Duikfles ontploft tijdens initiatie: bewoner gewond, vlammenzee vernielt huis in Ruddervoorde

Geplaatst door:Johny Meyssen
Artikel gevonden op:https://www.hln.be/nieuws/binnenland/duikfles-ontploft-tijdens-initiatie-bewo...
Datum:20-10-2018 om 20:14:56 uur
Bezoeken:7328

© Benny Proot

In de Sijslostraat in Ruddervoorde woedde deze middag een zware uitslaande brand in een woning. De bewoner (41) raakte gewond bij een ontploffing en werd naar het ziekenhuis overgebracht. “De man was in het bijzijn van twee leerlingen een initiatie duikflessen vullen aan het geven. Rond 11.30 uur liep het fout en ontplofte een van de duikflessen. De bewoner raakte lichtgewond, de leerlingen bleven ongedeerd”, zegt Lien Vermeersch, woordvoerster van de politiezone Het Houtsche. 

Het vuur zette meteen de garage in lichterlaaie. De hitte, vlammenzee en rookontwikkeling waren enorm. De brandweer van Oostkamp en Torhout kwamen ter plaatse om het vuur te bestrijden. Ze konden de aanpalende woning niet geheel vrijwaren want het vuur sloeg gedeeltelijk over en de woning zat vol rook. 

“Het huis is onbewoonbaar verklaard want ook een gevel is gebarsten. Er is geen branddeskundige gevorderd omdat de oorzaak bekend is. De bewoners kunnen voorlopig terecht bij familie. Maandag zitten ze samen met de burgemeester om naar een oplossing te zoeken”, aldus Lien Vermeersch. Het slachtoffer mocht het ziekenhuis intussen opnieuw verlaten.

Nieuws

6
jul
Inslag! En daarom moet je nooit duiken met onweer
Er zijn tijdens deze duik geen duikers gewond geraakt.Deze duikers hebben iets vastgelegd dat weinig voorkomt. Een blikseminslag tijdens een duik. De inslag vindt plaats op minuut 0:22. Daarna is ...
20
okt
Duikfles ontploft tijdens initiatie: bewoner gewond, vlammenzee vernielt huis in Ruddervoorde
© Benny ProotIn de Sijslostraat in Ruddervoorde woedde deze middag een zware uitslaande brand in een woning. De bewoner (41) raakte gewond bij een ontploffing en werd naar het ziekenhuis overg...
21
aug
Nieuwe soort dwergzeepaardje ontdekt
Maak kennis met de Hippocampus japapigu, het nieuwe soort dwergzeepaardje dat ontdekt is in Japan. Volgens sommige zou het lijken op een biggetje wat veel verklaart, want hun Latijnse naam betekent ‘J...
Meer nieuws...

Contact

 • Maggenstraat 8
  3670 Oudsbergen (B)

  KBO 0428.654.282
  IBAN BE22 7350 2307 2547
  BIC KREDBEBB

 • Zin om eens een kijkje te komen nemen? Aarzel niet en spring gerust eens binnen tijdens één van onze zwembadtrainingen in zwembad 'De Sprink', Sportlaan 4 in 3960 Bree (B)

  Maandag: van 20u30 tot 22u30
  Zaterdag: van 16u30 tot 18u30

 • Zit je nog met een vraag? Behalve binnenspringen tijdens één van onze trainingen kan je natuurlijk ook altijd een berichtje sturen op bovenstaand adres. we nemen dan zo snel mogelijk contact met je op.