Meer dan 100 bedreigde zeeschildpadden sterven op Mexicaans strand

Geplaatst door:Johny Meyssen
Artikel gevonden op:https://www.hln.be/wetenschap-planeet/dieren/meer-dan-100-bedreigde-zeeschild...
Datum:19-08-2018 om 08:01:57 uur
Bezoeken:705

De Mexicaanse autoriteiten hebben een onderzoek ingesteld naar de recente dood van meer dan 100 bedreigde zeeschildpadden in een natuurreservaat in het zuiden van het land. Dat deelde de Mexicaanse overheid zaterdag mee.

Een dwergschildpad op een strand in Mexico (archiefbeeld).© REUTERS - Een dwergschildpad op een strand in Mexico (archiefbeeld).

In het Puerto Arista-reservaat in de staat Chiapas werden tussen 24 juli en 13 augustus in totaal 113 schildpadden dood aangetroffen, zo maakte het ministerie van de openbare aanklager voor milieubescherming (PROFEPA) bekend.

Het gaat om 102 dwergschildpadden, zes karetschildpadden en vijf soepschildpadden. Ze werden gevonden in verschillende delen van het reservaat langs zo’n 30 kilometer strand.

De drie schildpadsoorten zijn allemaal met uitsterven bedreigd, zegt PROFEPA. Vooral voor de karetschildpad is de situatie het ergst, aldus het Wereld Natuur Fonds (WWF).

Experts halen verstikking, vishaken of gevaarlijke algen aan als mogelijke verklaringen, maar de effectieve oorzaak van het overlijden van de dieren wordt nog onderzocht.

Nieuws

6
jul
Inslag! En daarom moet je nooit duiken met onweer
Er zijn tijdens deze duik geen duikers gewond geraakt.Deze duikers hebben iets vastgelegd dat weinig voorkomt. Een blikseminslag tijdens een duik. De inslag vindt plaats op minuut 0:22. Daarna is ...
20
okt
Duikfles ontploft tijdens initiatie: bewoner gewond, vlammenzee vernielt huis in Ruddervoorde
© Benny ProotIn de Sijslostraat in Ruddervoorde woedde deze middag een zware uitslaande brand in een woning. De bewoner (41) raakte gewond bij een ontploffing en werd naar het ziekenhuis overg...
21
aug
Nieuwe soort dwergzeepaardje ontdekt
Maak kennis met de Hippocampus japapigu, het nieuwe soort dwergzeepaardje dat ontdekt is in Japan. Volgens sommige zou het lijken op een biggetje wat veel verklaart, want hun Latijnse naam betekent ‘J...
Meer nieuws...

Contact

 • Maggenstraat 8
  3670 Oudsbergen (B)

  KBO 0428.654.282
  IBAN BE22 7350 2307 2547
  BIC KREDBEBB

 • Zin om eens een kijkje te komen nemen? Aarzel niet en spring gerust eens binnen tijdens één van onze zwembadtrainingen in zwembad 'De Sprink', Sportlaan 4 in 3960 Bree (B)

  Maandag: van 20u30 tot 22u30
  Zaterdag: van 16u30 tot 18u30

 • Zit je nog met een vraag? Behalve binnenspringen tijdens één van onze trainingen kan je natuurlijk ook altijd een berichtje sturen op bovenstaand adres. we nemen dan zo snel mogelijk contact met je op.