Tijdelijk duikverbod Zeelandbrug

Geplaatst door:Johny Meyssen
Artikel gevonden op:https://duiken.nl/tijdelijk-duikverbod-zeelandbrug/
Datum:17-08-2018 om 06:07:11 uur
Bezoeken:636

Tijdelijk duikverbod Zeelandbrug

De Provincie Zeeland voert conserveringswerkzaamheden uit aan de pijlers 1, 2 en 3 van de Zeelandbrug. Deze werkzaamheden worden uitgevoerd met behulp van werkvaartuigen. In verband hiermee is een tijdelijk verbod op het uitoefenen van de onderwatersport ingesteld bij duiklocatie Pijlers Zeelandbrug.

De werkvaartuigen liggen tijdens de werkzaamheden pal tegen de pijlers. De Oosterschelde is een getijdegebied. In verband met de aanzienlijke stroming en diepgang ter plaatse van de werkzaamheden, dient door de werkvaartuigen veelvuldig te worden gemanoeuvreerd met behulp van de schroef. Doordat tijdens deze acties eventueel aanwezige duikers niet tijdig door de schipper kunnen worden opgemerkt, kunnen hierdoor onveilige of zelfs levensbedreigende situaties ontstaan.

Het is voor de veiligheid van de onderwatersporter noodzakelijk om tijdens de periode van maandag 13 augustus tot en met zaterdag 18 augustus 2018 een verbod op het beoefenen van de onderwatersport in te stellen. Er geldt voor die periode een duikverbod. Het duikverbod geldt 24 uur per dag, dus ook in de avonduren!

Duiken in de Oosterschelde? Kies een andere locatie!


Foto’s: Freek Titselaar, Stichting de Oosterschelde

Nieuws

6
jul
Inslag! En daarom moet je nooit duiken met onweer
Er zijn tijdens deze duik geen duikers gewond geraakt.Deze duikers hebben iets vastgelegd dat weinig voorkomt. Een blikseminslag tijdens een duik. De inslag vindt plaats op minuut 0:22. Daarna is ...
20
okt
Duikfles ontploft tijdens initiatie: bewoner gewond, vlammenzee vernielt huis in Ruddervoorde
© Benny ProotIn de Sijslostraat in Ruddervoorde woedde deze middag een zware uitslaande brand in een woning. De bewoner (41) raakte gewond bij een ontploffing en werd naar het ziekenhuis overg...
21
aug
Nieuwe soort dwergzeepaardje ontdekt
Maak kennis met de Hippocampus japapigu, het nieuwe soort dwergzeepaardje dat ontdekt is in Japan. Volgens sommige zou het lijken op een biggetje wat veel verklaart, want hun Latijnse naam betekent ‘J...
Meer nieuws...

Contact

 • Maggenstraat 8
  3670 Oudsbergen (B)

  KBO 0428.654.282
  IBAN BE22 7350 2307 2547
  BIC KREDBEBB

 • Zin om eens een kijkje te komen nemen? Aarzel niet en spring gerust eens binnen tijdens één van onze zwembadtrainingen in zwembad 'De Sprink', Sportlaan 4 in 3960 Bree (B)

  Maandag: van 20u30 tot 22u30
  Zaterdag: van 16u30 tot 18u30

 • Zit je nog met een vraag? Behalve binnenspringen tijdens één van onze trainingen kan je natuurlijk ook altijd een berichtje sturen op bovenstaand adres. we nemen dan zo snel mogelijk contact met je op.