Unieke beelden: grote school dolfijnen met kalfjes gespot in Noordzee

Geplaatst door:Johny Meyssen
Artikel gevonden op:https://www.hbvl.be/cnt/dmf20180717_03619616/unieke-beelden-grote-school-dolf...
Datum:19-07-2018 om 07:22:44 uur
Bezoeken:163

dolfijnen noordzee

Unieke beelden: medewerkers van het Koninklijk Belgisch Museum voor Natuurwetenschappen hebben gisteren zo’n 37 km voor de kust van Nieuwpoort een groep dolfijnen gespot met een aantal kalfjes.

De wetenschappers van het museum waren een controlevlucht aan het uitvoeren. Ze hadden een dubbele taak: het tellen van het aantal zeezoogdieren en een zogenaamde ‘pollutiecheck’. Noordwesten van de West-hinder zandbank, zo’n 37 kilometer voor de kust van Nieuwpoort, merkten ze een groep van om en bij 25 tuimelaars op. Opvallend: er zaten ook enkele kalfjes bij. Volgens de wetenschappers gebeurt het af en toe dat een eenzame tuimelaar gespot wordt in de Noordzee, maar een school, dat gebeurt zelden.

Vermoedelijk is de school te verklaren door de aanwezigheid van grote hoeveelheden ‘pelagische vissen’. Dat zijn vissoorten die zich in grote scholen leven, van het wateroppervlak tot de bodem. Haringen, sardienen en makrelen behoren tot die categorie.

Nieuws

21
aug
Nieuwe soort dwergzeepaardje ontdekt
Maak kennis met de Hippocampus japapigu, het nieuwe soort dwergzeepaardje dat ontdekt is in Japan. Volgens sommige zou het lijken op een biggetje wat veel verklaart, want hun Latijnse naam betekent ‘J...
19
aug
Niet geïdentificeerd zeemonster aangespoeld in Rusland
In Pakhachim in het verre oosten van Rusland is een vreemd harig ding aangespoeld. Het is ongeveer acht meter lang, weegt vier ton en heeft iets wat lijkt op een staart. Het schepsel lokt heel wat kij...
19
aug
Meer dan 100 bedreigde zeeschildpadden sterven op Mexicaans strand
De Mexicaanse autoriteiten hebben een onderzoek ingesteld naar de recente dood van meer dan 100 bedreigde zeeschildpadden in een natuurreservaat in het zuiden van het land. Dat deelde de Mexicaanse ov...
Meer nieuws...

Contact

 • Maggenstraat 8
  3670 Meeuwen-Gruitrode (B)

  KBO 0428.654.282
  IBAN BE22 7350 2307 2547
  BIC KREDBEBB

 • Zin om eens een kijkje te komen nemen? Aarzel niet en spring gerust eens binnen tijdens één van onze zwembadtrainingen in zwembad 'De Sprink', Sportlaan 4 in 3960 Bree (B)

  Maandag: van 20u30 tot 22u30
  Zaterdag: van 16u30 tot 18u30

 • Zit je nog met een vraag? Behalve binnenspringen tijdens één van onze trainingen kan je natuurlijk ook altijd een berichtje sturen op bovenstaand adres. we nemen dan zo snel mogelijk contact met je op.