Duizenden kwallen zorgen voor 'felroze tapijt' aan kust van Wales

Geplaatst door:Johny Meyssen
Artikel gevonden op:https://nos.nl/artikel/2241295-duizenden-kwallen-zorgen-voor-felroze-tapijt-a...
Datum:14-07-2018 om 07:04:37 uur
Bezoeken:38

Toen dolfijnenspotters aan de kust van Wales een roze vlek op zee zagen drijven van tientallen meters lang, dachten ze dat het om een olievlek ging. Maar toen ze met hun bootjes dichterbij kwamen, ontdekten ze dat het om tienduizenden kwallen ging.

Schipper Jonathan Evans verzorgt al zeven jaar lang vaartochten in het gebied, maar heeft zoiets nog niet eerder gezien: "Ik was verbijsterd. Zoveel had ik er nog nooit gezien. Het leek een felroze tapijt op het water."

En zo ziet dat eruit:

 
 
 

Volgens natuurbeschermers is de massale aanwezigheid van de kwallen te verklaren door de goede omstandigheden in de zee; de weekdieren hebben hier volop voedsel en kunnen zich veilig voortplanten.

Hoewel de kwallen van het ongevaarlijke soort zijn, raadt de kustwacht van Wales af om zomaar de zee in te springen. Een kwallenbeet is goed te behandelen, maar geeft desondanks pijn en jeuk.

Nieuws

14
jul
Duizenden kwallen zorgen voor 'felroze tapijt' aan kust van Wales
Toen dolfijnenspotters aan de kust van Wales een roze vlek op zee zagen drijven van tientallen meters lang, dachten ze dat het om een olievlek ging. Maar toen ze met hun bootjes dichterbij kwamen, ont...
13
jun
Japan slacht 333 walvissen, waaronder 122 zwangere vrouwtjes, voor wetenschappelijk onderzoek
Japan heeft opnieuw honderden walvissen geslacht in het Zuidpoolgebied. Reden van de slachtpartij is het zogezegde wetenschappelijke “walvissenprogramma” van het land. Vanuit dat programma organise...
3
jun
Defensie vindt beide vermiste duikers
Marineduikers van de Defensie Duikgroep hebben maandag 28 mei in het Grevelingenmeer de tweede vermiste sportduikers gevonden. Op zondag vonden de militairen ook al het lichaam van de andere duiker...
Meer nieuws...

Contact

 • Maggenstraat 8
  3670 Meeuwen-Gruitrode (B)

  KBO 0428.654.282
  IBAN BE22 7350 2307 2547
  BIC KREDBEBB

 • Zin om eens een kijkje te komen nemen? Aarzel niet en spring gerust eens binnen tijdens één van onze zwembadtrainingen in zwembad 'De Sprink', Sportlaan 4 in 3960 Bree (B)

  Maandag: van 20u30 tot 22u30
  Zaterdag: van 16u30 tot 18u30

 • Zit je nog met een vraag? Behalve binnenspringen tijdens één van onze trainingen kan je natuurlijk ook altijd een berichtje sturen op bovenstaand adres. we nemen dan zo snel mogelijk contact met je op.