Japan slacht 333 walvissen, waaronder 122 zwangere vrouwtjes, voor wetenschappelijk onderzoek

Geplaatst door:Johny Meyssen
Artikel gevonden op:https://www.hln.be/wetenschap-planeet/dieren/japan-slacht-333-walvissen-waaro...
Datum:13-06-2018 om 18:01:25 uur
Bezoeken:26

Japan heeft opnieuw honderden walvissen geslacht in het Zuidpoolgebied. Reden van de slachtpartij is het zogezegde wetenschappelijke “walvissenprogramma” van het land. Vanuit dat programma organiseert Japan jaarlijks een jacht in de zomermaanden. Het gaat in totaal om 333 dwergvinvissen.

Van de 333 geslachte dwergvinvissen waren er 122 zwanger en 114 nog jongeren. De jacht op walvissen voor commerciële doeleinden is verboden in Japan, maar het land haalt elk jaar dezelfde reden naar boven om toch te kunnen jagen. Volgens Japan is de jacht essentieel voor wetenschappelijk onderzoek. Maar volgens verschillende natuurorganisaties is die reden slechts een dekmantel en wordt het vlees van de walvissen wel degelijk verkocht.

“Het is triest en schokkend dat 122 zwangere walvissen zijn gedood”, zegt Alexia Wellbelove van Humane Society International. “Het toont ook aan hoe gruwelijk en onnodig de walvisjacht is. Vooral omdat de wetenschap ook genoeg informatie kan halen voor onderzoek op niet-dodelijke manieren.”

Nieuws

13
jun
Japan slacht 333 walvissen, waaronder 122 zwangere vrouwtjes, voor wetenschappelijk onderzoek
Japan heeft opnieuw honderden walvissen geslacht in het Zuidpoolgebied. Reden van de slachtpartij is het zogezegde wetenschappelijke “walvissenprogramma” van het land. Vanuit dat programma organise...
3
jun
Defensie vindt beide vermiste duikers
Marineduikers van de Defensie Duikgroep hebben maandag 28 mei in het Grevelingenmeer de tweede vermiste sportduikers gevonden. Op zondag vonden de militairen ook al het lichaam van de andere duiker...
20
mei
Na vijf jaar weer een extreem zware algenbloei
Vijf jaar geleden berichtte Stichting ANEMOON over zware algenbloei. Nu manifesteert dit complexe natuurverschijnsel zich wederom op volle kracht. Sportduikers hebben een enorme hekel aan de algenbloe...
Meer nieuws...

Contact

 • Maggenstraat 8
  3670 Meeuwen-Gruitrode (B)

  KBO 0428.654.282
  IBAN BE22 7350 2307 2547
  BIC KREDBEBB

 • Zin om eens een kijkje te komen nemen? Aarzel niet en spring gerust eens binnen tijdens één van onze zwembadtrainingen in zwembad 'De Sprink', Sportlaan 4 in 3960 Bree (B)

  Maandag: van 20u30 tot 22u30
  Zaterdag: van 16u30 tot 18u30

 • Zit je nog met een vraag? Behalve binnenspringen tijdens één van onze trainingen kan je natuurlijk ook altijd een berichtje sturen op bovenstaand adres. we nemen dan zo snel mogelijk contact met je op.