Japan slacht 333 walvissen, waaronder 122 zwangere vrouwtjes, voor wetenschappelijk onderzoek

Geplaatst door:Johny Meyssen
Artikel gevonden op:https://www.hln.be/wetenschap-planeet/dieren/japan-slacht-333-walvissen-waaro...
Datum:13-06-2018 om 18:01:25 uur
Bezoeken:175

Japan heeft opnieuw honderden walvissen geslacht in het Zuidpoolgebied. Reden van de slachtpartij is het zogezegde wetenschappelijke “walvissenprogramma” van het land. Vanuit dat programma organiseert Japan jaarlijks een jacht in de zomermaanden. Het gaat in totaal om 333 dwergvinvissen.

Van de 333 geslachte dwergvinvissen waren er 122 zwanger en 114 nog jongeren. De jacht op walvissen voor commerciële doeleinden is verboden in Japan, maar het land haalt elk jaar dezelfde reden naar boven om toch te kunnen jagen. Volgens Japan is de jacht essentieel voor wetenschappelijk onderzoek. Maar volgens verschillende natuurorganisaties is die reden slechts een dekmantel en wordt het vlees van de walvissen wel degelijk verkocht.

“Het is triest en schokkend dat 122 zwangere walvissen zijn gedood”, zegt Alexia Wellbelove van Humane Society International. “Het toont ook aan hoe gruwelijk en onnodig de walvisjacht is. Vooral omdat de wetenschap ook genoeg informatie kan halen voor onderzoek op niet-dodelijke manieren.”

Nieuws

21
aug
Nieuwe soort dwergzeepaardje ontdekt
Maak kennis met de Hippocampus japapigu, het nieuwe soort dwergzeepaardje dat ontdekt is in Japan. Volgens sommige zou het lijken op een biggetje wat veel verklaart, want hun Latijnse naam betekent ‘J...
19
aug
Niet geïdentificeerd zeemonster aangespoeld in Rusland
In Pakhachim in het verre oosten van Rusland is een vreemd harig ding aangespoeld. Het is ongeveer acht meter lang, weegt vier ton en heeft iets wat lijkt op een staart. Het schepsel lokt heel wat kij...
19
aug
Meer dan 100 bedreigde zeeschildpadden sterven op Mexicaans strand
De Mexicaanse autoriteiten hebben een onderzoek ingesteld naar de recente dood van meer dan 100 bedreigde zeeschildpadden in een natuurreservaat in het zuiden van het land. Dat deelde de Mexicaanse ov...
Meer nieuws...

Contact

 • Maggenstraat 8
  3670 Meeuwen-Gruitrode (B)

  KBO 0428.654.282
  IBAN BE22 7350 2307 2547
  BIC KREDBEBB

 • Zin om eens een kijkje te komen nemen? Aarzel niet en spring gerust eens binnen tijdens één van onze zwembadtrainingen in zwembad 'De Sprink', Sportlaan 4 in 3960 Bree (B)

  Maandag: van 20u30 tot 22u30
  Zaterdag: van 16u30 tot 18u30

 • Zit je nog met een vraag? Behalve binnenspringen tijdens één van onze trainingen kan je natuurlijk ook altijd een berichtje sturen op bovenstaand adres. we nemen dan zo snel mogelijk contact met je op.