Defensie vindt beide vermiste duikers

Geplaatst door:Johny Meyssen
Artikel gevonden op:https://duiken.nl/defensie-vindt-beide-vermiste-duikers/
Datum:03-06-2018 om 13:54:25 uur
Bezoeken:835

Defensie vindt beide vermiste duikers

Marineduikers van de Defensie Duikgroep hebben maandag 28 mei in het Grevelingenmeer de tweede vermiste sportduikers gevonden. Op zondag vonden de militairen ook al het lichaam van de andere duiker.

Beide duikers meldden zaterdag 26 mei jl. aan een restauranthouder in de haven van Scharrendijke op Schouwen-Duiveland dat ze op het wrak de Serpent wilden gaan duiken. Ze gaven hun autosleutel bij hem in bewaring. Toen ze ’s avonds rond half elf niet terugkeerden sloeg de uitbater alarm. Hierop activeerde de Kustwacht direct haar search and rescue protocol.

Zoektocht

Reddingboten van de KNRM-afdeling Ouddorp, duikteams van de brandweer en 2 helikopters van de Kustwacht zochten begin zaterdagnacht tevergeefs naar het duo. Zondagmorgen werd de zoektocht hervat. Dat gebeurde, onder leiding van de politie, door een duikteam van de marine vanaf duikvaartuig Hydra.

Wrak ingegaan

Dat maakte gebruik van sonarapparatuur om de omgeving rondom het wrak in kaart te brengen. Toen daar niets werd waargenomen, zijn de marineduikers zelf het wrak ingegaan om te zoeken. Toen werd een van de lichamen zondagavond teruggevonden. Na een nachtelijke onderbreking, omdat het te donker was om te zoeken, zijn de marineduikers vanmorgen weer te water gegaan. Hierbij vond men ook de tweede vermiste duiker terug in het scheepswrak Serpent.

Nieuws

6
jul
Inslag! En daarom moet je nooit duiken met onweer
Er zijn tijdens deze duik geen duikers gewond geraakt.Deze duikers hebben iets vastgelegd dat weinig voorkomt. Een blikseminslag tijdens een duik. De inslag vindt plaats op minuut 0:22. Daarna is ...
20
okt
Duikfles ontploft tijdens initiatie: bewoner gewond, vlammenzee vernielt huis in Ruddervoorde
© Benny ProotIn de Sijslostraat in Ruddervoorde woedde deze middag een zware uitslaande brand in een woning. De bewoner (41) raakte gewond bij een ontploffing en werd naar het ziekenhuis overg...
21
aug
Nieuwe soort dwergzeepaardje ontdekt
Maak kennis met de Hippocampus japapigu, het nieuwe soort dwergzeepaardje dat ontdekt is in Japan. Volgens sommige zou het lijken op een biggetje wat veel verklaart, want hun Latijnse naam betekent ‘J...
Meer nieuws...

Contact

 • Maggenstraat 8
  3670 Oudsbergen (B)

  KBO 0428.654.282
  IBAN BE22 7350 2307 2547
  BIC KREDBEBB

 • Zin om eens een kijkje te komen nemen? Aarzel niet en spring gerust eens binnen tijdens één van onze zwembadtrainingen in zwembad 'De Sprink', Sportlaan 4 in 3960 Bree (B)

  Maandag: van 20u30 tot 22u30
  Zaterdag: van 16u30 tot 18u30

 • Zit je nog met een vraag? Behalve binnenspringen tijdens één van onze trainingen kan je natuurlijk ook altijd een berichtje sturen op bovenstaand adres. we nemen dan zo snel mogelijk contact met je op.