Turkse duiker vestigt nieuw wereldrecord

Geplaatst door:Johny Meyssen
Artikel gevonden op:http://www.dejongeturken.com/turkse-duiker-vestigt-nieuw-wereldrecord/
Datum:05-05-2018 om 13:41:30 uur
Bezoeken:69

wereldrecord

Turkse ´Aquarium-Man´ blijft 30 uur en 20 minuten onder water met een open diepzeeduik in koud zoutwater. Daarmee heeft hij een nieuw wereldrecord gevestigd voor de langste open zoutwater diepzeeduik in koud water.

Cem Karabay begon maandag aan zijn poging en heeft een Guinness Wereldrecord te pakken met 30 uur en 20 minuten onderwater te blijven. Hij deed dit in het Marinepark aan het eiland Gokceada, het grootste Turkse eiland. Elk moment onder water in de Turkse Egeïsche Zee werd opgevolgd door Seyda Subasi Gemici, die een afgevaardigde voor Guinness is in Turkije.

Karabay brak het record van de Noorse duiker Niks-Roar Selnes, die 15 uur en 10 minuten onder water bleef in Eidkjosen, te Noorwegen, in 2016.

Karabay: “Een opleiding in onder water blijven”

“Ik vervulde de belofte van het wereldrecord te breken. Ik beschouw de eerste 10 uur als een opleidingsfase. De tweede 10 uur bracht ik door als een gezel, omdat ik mezelf verbeterde door wat ik had geleerd. Uiteindelijk werd ik bedreven in de laatste 10 uur,” aldus Karabay.

Later gaf Gemici het Guinness Wereldrecord Certificaat aan Karabay, om zijn verwezenlijking te eren.

Meer dan een week onder water

Krabay breekt graag records op belangrijke Turkse feestdagen en verjaardagen. Zo brak hij een record op de 20ste verjaardag van Troje op de Unesco Werelderfgoedlijst.

Troje ligt aan de monding van de Hisarlik en overschouwt de Turks-Egeïsche kustvlakte. Het is een van de beroemdste archeologische sites ter wereld, met de geschiedenis van 4,000 jaar.

In 2011 brak Karabay het Guinness Wereldrecord voor de langste diepzeeduik in een gecontroleerde omgeving. Toen duurde het 192 uur, 19 minuten en 19 seconden.

Nieuws

14
jul
Duizenden kwallen zorgen voor 'felroze tapijt' aan kust van Wales
Toen dolfijnenspotters aan de kust van Wales een roze vlek op zee zagen drijven van tientallen meters lang, dachten ze dat het om een olievlek ging. Maar toen ze met hun bootjes dichterbij kwamen, ont...
13
jun
Japan slacht 333 walvissen, waaronder 122 zwangere vrouwtjes, voor wetenschappelijk onderzoek
Japan heeft opnieuw honderden walvissen geslacht in het Zuidpoolgebied. Reden van de slachtpartij is het zogezegde wetenschappelijke “walvissenprogramma” van het land. Vanuit dat programma organise...
3
jun
Defensie vindt beide vermiste duikers
Marineduikers van de Defensie Duikgroep hebben maandag 28 mei in het Grevelingenmeer de tweede vermiste sportduikers gevonden. Op zondag vonden de militairen ook al het lichaam van de andere duiker...
Meer nieuws...

Contact

 • Maggenstraat 8
  3670 Meeuwen-Gruitrode (B)

  KBO 0428.654.282
  IBAN BE22 7350 2307 2547
  BIC KREDBEBB

 • Zin om eens een kijkje te komen nemen? Aarzel niet en spring gerust eens binnen tijdens één van onze zwembadtrainingen in zwembad 'De Sprink', Sportlaan 4 in 3960 Bree (B)

  Maandag: van 20u30 tot 22u30
  Zaterdag: van 16u30 tot 18u30

 • Zit je nog met een vraag? Behalve binnenspringen tijdens één van onze trainingen kan je natuurlijk ook altijd een berichtje sturen op bovenstaand adres. we nemen dan zo snel mogelijk contact met je op.