Dolfijn laat zien wie de baas is en botst hard tegen paddleboarder

Geplaatst door:Johny Meyssen
Artikel gevonden op:http://www.hbvl.be/cnt/dmf20180430_03490920/auw-dolfijn-laat-zien-wie-de-baas...
Datum:30-04-2018 om 19:48:11 uur
Bezoeken:610

West-Australië kwam de afgelopen weken regelmatig in het nieuws vanwege verschillende aanvallen van haaien op surfers. Maar er schuilt ook een ander gevaar voor mensen die het niet kunnen laten om zich in het water te begeven. Zo kwam paddleboarder Andrew Hill in aanvaring met een dolfijn die helemaal niet van wijken wilde weten.

Een video van het incident in Gracetown ging afgelopen weekend viraal op Instagram. De man stond rustig op zijn paddleboard toen hij plots zag hoe een groep dolfijnen op hem af kwam gezwommen. “Het waren er acht of negen”, vertelde de man achteraf aan Seven News.

In normale omstandigheden gaan de zeedieren automatisch uit de buurt blijven van de mens, maar in dit geval liep het helemaal anders af. Een van de dolfijnen vond het zowaar nodig om uit het water te springen en Hill met een stevige botsing van zijn paddleboard te duwen. “Petje af voor hem, hij had me erg goed te pakken”, aldus de man.

Via toevallige ooggetuige Lucas Englert kreeg de paddleboarder nadien te horen dat het incident ook werd gefilmd. “Hij was er erg blij mee, aangezien hij dacht dat niemand zijn verhaal zou geloven”, verklaarde Englert. “Nu heeft hij ook bewijsmateriaal.”

Niet erger dan op rugbyveld

Hill hield gelukkig geen verwondingen over aan de stevige botsing. “Ik had een beetje moeite met ademen, maar het was niet erger dan wat ik vroeger heb meegemaakt op een rugbyveld”, reageerde de Australiër.

Het incident gebeurde in het hetzelfde gebied waar enkele weken geleden nog twee surfers werden aangevallen door een haai. Een van hen moest een operatie ondergaan nadat de roofvis zijn beide benen verwondde. De andere surfer kwam er met minder ernstige letsels van af.

Nieuws

6
jul
Inslag! En daarom moet je nooit duiken met onweer
Er zijn tijdens deze duik geen duikers gewond geraakt.Deze duikers hebben iets vastgelegd dat weinig voorkomt. Een blikseminslag tijdens een duik. De inslag vindt plaats op minuut 0:22. Daarna is ...
20
okt
Duikfles ontploft tijdens initiatie: bewoner gewond, vlammenzee vernielt huis in Ruddervoorde
© Benny ProotIn de Sijslostraat in Ruddervoorde woedde deze middag een zware uitslaande brand in een woning. De bewoner (41) raakte gewond bij een ontploffing en werd naar het ziekenhuis overg...
21
aug
Nieuwe soort dwergzeepaardje ontdekt
Maak kennis met de Hippocampus japapigu, het nieuwe soort dwergzeepaardje dat ontdekt is in Japan. Volgens sommige zou het lijken op een biggetje wat veel verklaart, want hun Latijnse naam betekent ‘J...
Meer nieuws...

Contact

  • Maggenstraat 8
    3670 Oudsbergen (B)

    KBO 0428.654.282
    IBAN BE22 7350 2307 2547
    BIC KREDBEBB

  • Zin om eens een kijkje te komen nemen? Aarzel niet en spring gerust eens binnen tijdens één van onze zwembadtrainingen in zwembad 'De Sprink', Sportlaan 4 in 3960 Bree (B)

    Maandag: van 20u30 tot 22u30
    Zaterdag: van 16u30 tot 18u30

  • Zit je nog met een vraag? Behalve binnenspringen tijdens één van onze trainingen kan je natuurlijk ook altijd een berichtje sturen op bovenstaand adres. we nemen dan zo snel mogelijk contact met je op.