School van 150 walvissen strandt in Australische baai

Geplaatst door:Johny Meyssen
Artikel gevonden op:https://www.hln.be/nieuws/buitenland/school-van-150-walvissen-strandt-in-aust...
Datum:23-03-2018 om 10:20:08 uur
Bezoeken:41

© REUTERS - In 2009 strandden al meer dan tachtig walvissen en dolfijnen op hetzelfde strand. Geen enkele vis overleefde toen de stranding.

Zo’n honderdvijftig walvissen zijn gestrand aan Hamelin Bay in het zuidwesten van Australië, op zo’n 315 kilometer van Perth. Ongeveer de helft van de groep is inmiddels overleden. De Australische kustwacht probeert de vissen te redden en palliatieve zorg toe te dienen aan de walvissen waarvan duidelijk is dat ze het niet zullen halen. Ook zwemt er nog een kleine school rond voor de kust.

De walvissen zijn een kilometer ten noorden van de bootramp van het kuststadje Augusta aangespoeld. Dat meldt het departement van Visserij. Het zou gaan om pilootwalvissen. Een visser zag de aangespoelde walvissen rond zes uur ’s morgens voor het eerst en al snel daarna werd een ‘haaienalert’ uitgestuurd door het departement Visserij. “Het is mogelijk dat de dode en stervende vissen haaien aantrekken”, klinkt het. “Haaien zijn vaak in de buurt van de west-Australische kust door het jaar heen en mensen moeten sowieso opletten, maar we vragen dat ze extra alert zijn totdat alle gestrande walvissen zijn opgeruimd of terug het water zijn in geholpen.”

Een haai van drie meter zou al in het gebied gespot zijn. Dat meldt Surf Life Saving West Australia.

Nieuws

20
mei
Na vijf jaar weer een extreem zware algenbloei
Vijf jaar geleden berichtte Stichting ANEMOON over zware algenbloei. Nu manifesteert dit complexe natuurverschijnsel zich wederom op volle kracht. Sportduikers hebben een enorme hekel aan de algenbloe...
12
mei
Duiker zonder armen en benen zwemt naar wereldrecorddiepte
Al sinds zijn 19de heeft Dmitry Pavlenko geen armen en benen meer. Hij verloor zijn ledematen bij een granaatontploffing maar laat dat niet aan zijn hart komen. Net als anderen heeft hij nog zoveel...
8
mei
Wetenschappers ontdekken nieuwe oceaanlaag met meer dan 100 nieuwe dier- en plantensoorten
Wetenschappers van de universiteit van Oxford en de Amerikaanse Smithsonian Institution hebben recent een nieuwe laag in de oceaan ontdekt waarvan niemand tot op heden wist dat ze bestond. In het p...
Meer nieuws...

Contact

 • Maggenstraat 8
  3670 Meeuwen-Gruitrode (B)

  KBO 0428.654.282
  IBAN BE22 7350 2307 2547
  BIC KREDBEBB

 • Zin om eens een kijkje te komen nemen? Aarzel niet en spring gerust eens binnen tijdens één van onze zwembadtrainingen in zwembad 'De Sprink', Sportlaan 4 in 3960 Bree (B)

  Maandag: van 20u30 tot 22u30
  Zaterdag: van 16u30 tot 18u30

 • Zit je nog met een vraag? Behalve binnenspringen tijdens één van onze trainingen kan je natuurlijk ook altijd een berichtje sturen op bovenstaand adres. we nemen dan zo snel mogelijk contact met je op.