School van 150 walvissen strandt in Australische baai

Geplaatst door:Johny Meyssen
Artikel gevonden op:https://www.hln.be/nieuws/buitenland/school-van-150-walvissen-strandt-in-aust...
Datum:23-03-2018 om 10:20:08 uur
Bezoeken:60

© REUTERS - In 2009 strandden al meer dan tachtig walvissen en dolfijnen op hetzelfde strand. Geen enkele vis overleefde toen de stranding.

Zo’n honderdvijftig walvissen zijn gestrand aan Hamelin Bay in het zuidwesten van Australië, op zo’n 315 kilometer van Perth. Ongeveer de helft van de groep is inmiddels overleden. De Australische kustwacht probeert de vissen te redden en palliatieve zorg toe te dienen aan de walvissen waarvan duidelijk is dat ze het niet zullen halen. Ook zwemt er nog een kleine school rond voor de kust.

De walvissen zijn een kilometer ten noorden van de bootramp van het kuststadje Augusta aangespoeld. Dat meldt het departement van Visserij. Het zou gaan om pilootwalvissen. Een visser zag de aangespoelde walvissen rond zes uur ’s morgens voor het eerst en al snel daarna werd een ‘haaienalert’ uitgestuurd door het departement Visserij. “Het is mogelijk dat de dode en stervende vissen haaien aantrekken”, klinkt het. “Haaien zijn vaak in de buurt van de west-Australische kust door het jaar heen en mensen moeten sowieso opletten, maar we vragen dat ze extra alert zijn totdat alle gestrande walvissen zijn opgeruimd of terug het water zijn in geholpen.”

Een haai van drie meter zou al in het gebied gespot zijn. Dat meldt Surf Life Saving West Australia.

Nieuws

14
jul
Duizenden kwallen zorgen voor 'felroze tapijt' aan kust van Wales
Toen dolfijnenspotters aan de kust van Wales een roze vlek op zee zagen drijven van tientallen meters lang, dachten ze dat het om een olievlek ging. Maar toen ze met hun bootjes dichterbij kwamen, ont...
13
jun
Japan slacht 333 walvissen, waaronder 122 zwangere vrouwtjes, voor wetenschappelijk onderzoek
Japan heeft opnieuw honderden walvissen geslacht in het Zuidpoolgebied. Reden van de slachtpartij is het zogezegde wetenschappelijke “walvissenprogramma” van het land. Vanuit dat programma organise...
3
jun
Defensie vindt beide vermiste duikers
Marineduikers van de Defensie Duikgroep hebben maandag 28 mei in het Grevelingenmeer de tweede vermiste sportduikers gevonden. Op zondag vonden de militairen ook al het lichaam van de andere duiker...
Meer nieuws...

Contact

 • Maggenstraat 8
  3670 Meeuwen-Gruitrode (B)

  KBO 0428.654.282
  IBAN BE22 7350 2307 2547
  BIC KREDBEBB

 • Zin om eens een kijkje te komen nemen? Aarzel niet en spring gerust eens binnen tijdens één van onze zwembadtrainingen in zwembad 'De Sprink', Sportlaan 4 in 3960 Bree (B)

  Maandag: van 20u30 tot 22u30
  Zaterdag: van 16u30 tot 18u30

 • Zit je nog met een vraag? Behalve binnenspringen tijdens één van onze trainingen kan je natuurlijk ook altijd een berichtje sturen op bovenstaand adres. we nemen dan zo snel mogelijk contact met je op.