Omschrijving

De Ster is een mooi gelegen duikplaats in het recreatiepark De Ster, waar je voor slechts enkele euro's kunt duiken. De stek heeft redelijke faciliteiten waaronder een vulstation en kleedkamers. Onderwater is het de natuur die het moet doen. Behalve een autowrak kom je geen objecten tegen. Vis zit hier wel! Het domein heeft twee ingangen, gebruik altijd de ingang aan de Lange Rekstraat. Indien er andere watersporten worden uitgeoefend mag er niet gedoken worden. Let goed op de openingsuren!

Er leven heel wat verschillende soorten vissen in de vijver waaronder: verschillende soorten karpers (schub, gras & spiegel karper), snoek, baars en voorn. Je treft er ook zoetwaterkreeftjes aan. Naargelang de tijd van het jaar zie je er grote scholen kleine vissen of heb je kans van gedurende heel je duik niets gezien te hebben.

Duiken is alleen toegelaten vanaf 3 personen, van wie 2 duikers en 1 toezichter langs de kade (redder).

Nabij de hoofdingang tref je restaurant 'het kookpotje' aan waar je nog wat lekkers kan binnenspelen na de duik. Ook een vulstation vind je terug nabij de hoofdingang.

 • Op de kaart

 • Voor noodgevallen

  Noodnummer:112
  Caisson:

  Hyperbaar centrum UZ Antwerpen
  Wilrijkstraat 10, 2650 Edegem
  Tel: +32 3 821 30 55

  Ziekenhuis:

  AZ Nikolaas
  Moerlandstraat 1, 9100 Sint-Niklaas
  Tel: +32 3 760 60 00

  Openingsuren

  Wanneer er andere watersporten plaatsvinden in de plas is het streng verboden om te duiken. Kijk dus goed de openingsuren na op de website van de Ster.

  Je kunt duiken op deze momenten:

  • Elke dag vanaf 2 uur voor sluitingstijd (einde duiken uiterlijk een half uur voor sluitingstijd)
  • Januari, februari, maart en vanaf 15 oktober, november en december: zaterdag en zondag van 8 tot 12 uur
  • April, mei, juni, juli, augustus, september en tot 15 oktober: zaterdag en zondag van 8 tot 10.30 uur
  • Januari, februari, maart, mei, juni, september, oktober, november en december: woensdag

  Bel 03 777 69 50 of stuur een e-mail naar ster@oost-vlaanderen.be om te reserveren.

Download

Nieuws

6
jul
Inslag! En daarom moet je nooit duiken met onweer
Er zijn tijdens deze duik geen duikers gewond geraakt.Deze duikers hebben iets vastgelegd dat weinig voorkomt. Een blikseminslag tijdens een duik. De inslag vindt plaats op minuut 0:22. Daarna is ...
20
okt
Duikfles ontploft tijdens initiatie: bewoner gewond, vlammenzee vernielt huis in Ruddervoorde
© Benny ProotIn de Sijslostraat in Ruddervoorde woedde deze middag een zware uitslaande brand in een woning. De bewoner (41) raakte gewond bij een ontploffing en werd naar het ziekenhuis overg...
21
aug
Nieuwe soort dwergzeepaardje ontdekt
Maak kennis met de Hippocampus japapigu, het nieuwe soort dwergzeepaardje dat ontdekt is in Japan. Volgens sommige zou het lijken op een biggetje wat veel verklaart, want hun Latijnse naam betekent ‘J...
Meer nieuws...

Contact

 • Maggenstraat 8
  3670 Oudsbergen (B)

  KBO 0428.654.282
  IBAN BE22 7350 2307 2547
  BIC KREDBEBB

 • Zin om eens een kijkje te komen nemen? Aarzel niet en spring gerust eens binnen tijdens één van onze zwembadtrainingen in zwembad 'De Sprink', Sportlaan 4 in 3960 Bree (B)

  Maandag: van 20u30 tot 22u30
  Zaterdag: van 16u30 tot 18u30

 • Zit je nog met een vraag? Behalve binnenspringen tijdens één van onze trainingen kan je natuurlijk ook altijd een berichtje sturen op bovenstaand adres. we nemen dan zo snel mogelijk contact met je op.