Duizenden zeesterren spoelen aan na zware storm

Geplaatst door:Johny Meyssen
Artikel gevonden op:https://www.zita.be/nieuws/bizar/duizenden-zeesterren-spoelen-aan-na-zware-storm
Datum:06-03-2018 om 10:58:18 uur
Bezoeken:65

Aangespoelde zeesterren

Duizenden zeesterren zijn dit weekend aangespoeld op het strand van Ramsgate in Groot-Brittannië. “Er waren zeesterren zover het oog reikte.” Volgens experts spoelden de dieren aan na de zware koudegolf van afgelopen week.

De Britse Lara Maiklem zag de ravage op het strand van Ramsgate en besloot er foto’s van te nemen en op Facebook te plaatsen. “We vonden niet alleen zeesterren, maar er lagen ook vissen, krabben, zee-egels en een paar meeuwen tussen. En we zagen ook een vals gebit,” zegt Maiklem.

The Beast from the East

Volgens experts spoelden de dieren aan na de zware koudegolf van afgelopen week, die vooral in Groot-Brittannië erg zwaar toesloeg. Door een combinatie van harde wind – ook wel The Beast from the East genoemd – en de lage temperatuur van het zeewater werden de zeesterren van de zeebodem losgerukt. De zeestroom bracht ze vervolgens naar het strand.

“Sommigen waren nog in leven”, aldus Maiklem. “Daarvan hebben we er zo veel mogelijk terug naar de zee gebracht.”  Het gebeurt ieder jaar wel een of meerdere keren dat grote groepen zeesterren aanspoelen, maar deze keer zijn het er wel heel erg veel,” klinkt het.

Nieuws

14
jul
Duizenden kwallen zorgen voor 'felroze tapijt' aan kust van Wales
Toen dolfijnenspotters aan de kust van Wales een roze vlek op zee zagen drijven van tientallen meters lang, dachten ze dat het om een olievlek ging. Maar toen ze met hun bootjes dichterbij kwamen, ont...
13
jun
Japan slacht 333 walvissen, waaronder 122 zwangere vrouwtjes, voor wetenschappelijk onderzoek
Japan heeft opnieuw honderden walvissen geslacht in het Zuidpoolgebied. Reden van de slachtpartij is het zogezegde wetenschappelijke “walvissenprogramma” van het land. Vanuit dat programma organise...
3
jun
Defensie vindt beide vermiste duikers
Marineduikers van de Defensie Duikgroep hebben maandag 28 mei in het Grevelingenmeer de tweede vermiste sportduikers gevonden. Op zondag vonden de militairen ook al het lichaam van de andere duiker...
Meer nieuws...

Contact

 • Maggenstraat 8
  3670 Meeuwen-Gruitrode (B)

  KBO 0428.654.282
  IBAN BE22 7350 2307 2547
  BIC KREDBEBB

 • Zin om eens een kijkje te komen nemen? Aarzel niet en spring gerust eens binnen tijdens één van onze zwembadtrainingen in zwembad 'De Sprink', Sportlaan 4 in 3960 Bree (B)

  Maandag: van 20u30 tot 22u30
  Zaterdag: van 16u30 tot 18u30

 • Zit je nog met een vraag? Behalve binnenspringen tijdens één van onze trainingen kan je natuurlijk ook altijd een berichtje sturen op bovenstaand adres. we nemen dan zo snel mogelijk contact met je op.