Duizenden zeesterren spoelen aan na zware storm

Geplaatst door:Johny Meyssen
Artikel gevonden op:https://www.zita.be/nieuws/bizar/duizenden-zeesterren-spoelen-aan-na-zware-storm
Datum:06-03-2018 om 10:58:18 uur
Bezoeken:158

Aangespoelde zeesterren

Duizenden zeesterren zijn dit weekend aangespoeld op het strand van Ramsgate in Groot-Brittannië. “Er waren zeesterren zover het oog reikte.” Volgens experts spoelden de dieren aan na de zware koudegolf van afgelopen week.

De Britse Lara Maiklem zag de ravage op het strand van Ramsgate en besloot er foto’s van te nemen en op Facebook te plaatsen. “We vonden niet alleen zeesterren, maar er lagen ook vissen, krabben, zee-egels en een paar meeuwen tussen. En we zagen ook een vals gebit,” zegt Maiklem.

The Beast from the East

Volgens experts spoelden de dieren aan na de zware koudegolf van afgelopen week, die vooral in Groot-Brittannië erg zwaar toesloeg. Door een combinatie van harde wind – ook wel The Beast from the East genoemd – en de lage temperatuur van het zeewater werden de zeesterren van de zeebodem losgerukt. De zeestroom bracht ze vervolgens naar het strand.

“Sommigen waren nog in leven”, aldus Maiklem. “Daarvan hebben we er zo veel mogelijk terug naar de zee gebracht.”  Het gebeurt ieder jaar wel een of meerdere keren dat grote groepen zeesterren aanspoelen, maar deze keer zijn het er wel heel erg veel,” klinkt het.

Nieuws

20
okt
Duikfles ontploft tijdens initiatie: bewoner gewond, vlammenzee vernielt huis in Ruddervoorde
© Benny ProotIn de Sijslostraat in Ruddervoorde woedde deze middag een zware uitslaande brand in een woning. De bewoner (41) raakte gewond bij een ontploffing en werd naar het ziekenhuis overg...
21
aug
Nieuwe soort dwergzeepaardje ontdekt
Maak kennis met de Hippocampus japapigu, het nieuwe soort dwergzeepaardje dat ontdekt is in Japan. Volgens sommige zou het lijken op een biggetje wat veel verklaart, want hun Latijnse naam betekent ‘J...
19
aug
Niet geïdentificeerd zeemonster aangespoeld in Rusland
In Pakhachim in het verre oosten van Rusland is een vreemd harig ding aangespoeld. Het is ongeveer acht meter lang, weegt vier ton en heeft iets wat lijkt op een staart. Het schepsel lokt heel wat kij...
Meer nieuws...

Contact

 • Maggenstraat 8
  3670 Oudsbergen (B)

  KBO 0428.654.282
  IBAN BE22 7350 2307 2547
  BIC KREDBEBB

 • Zin om eens een kijkje te komen nemen? Aarzel niet en spring gerust eens binnen tijdens één van onze zwembadtrainingen in zwembad 'De Sprink', Sportlaan 4 in 3960 Bree (B)

  Maandag: van 20u30 tot 22u30
  Zaterdag: van 16u30 tot 18u30

 • Zit je nog met een vraag? Behalve binnenspringen tijdens één van onze trainingen kan je natuurlijk ook altijd een berichtje sturen op bovenstaand adres. we nemen dan zo snel mogelijk contact met je op.