IJsschotsen aan de rand van de Oosterschelde

Geplaatst door:Johny Meyssen
Artikel gevonden op:https://www.omroepzeeland.nl/nieuws/104185/IJsschotsen-aan-de-rand-van-de-Oos...
Datum:04-03-2018 om 07:42:08 uur
Bezoeken:89

De kou van de afgelopen dagen en de snijdende oostenwind hebben grote invloed op het waterpeil in Zeeland. Het extreem lage waterpeil geldt voor de Oosterschelde, de Westerschelde en verschillende kanalen en havens in de provincie.

Volgens weerman Jos Broeke is het een samenloop van omstandigheden die niet erg vaak voorkomt. "Er staat een harde oostenwind en het is bijna volle maan. Dat zorgt voor een extra verlaging van de waterstand."

Bij extreem laag water komt er van alles boven. "Je ziet dan de resten van verdronken dorpen weer bovenkomen. Op sommige plekken kun je de resten van een scheepswrak zien."

Aan de randen van de Oosterschelde zijn ijsschotsen te zien. Volgens Jos Broeke is dat sinds 1997 al niet meer voorgekomen.

Tanker vast

Op het Kanaal door Zuid-Beveland heeft donderdag een geladen tanker liggen wachten om de Oosterschelde op te gaan. Dat komt doordat het Kanaal ter hoogte van Wemeldinge een te laag waterpeil kende om het schip doorgang te geven.

eb en vloed zierikzee

Nieuws

14
jul
Duizenden kwallen zorgen voor 'felroze tapijt' aan kust van Wales
Toen dolfijnenspotters aan de kust van Wales een roze vlek op zee zagen drijven van tientallen meters lang, dachten ze dat het om een olievlek ging. Maar toen ze met hun bootjes dichterbij kwamen, ont...
13
jun
Japan slacht 333 walvissen, waaronder 122 zwangere vrouwtjes, voor wetenschappelijk onderzoek
Japan heeft opnieuw honderden walvissen geslacht in het Zuidpoolgebied. Reden van de slachtpartij is het zogezegde wetenschappelijke “walvissenprogramma” van het land. Vanuit dat programma organise...
3
jun
Defensie vindt beide vermiste duikers
Marineduikers van de Defensie Duikgroep hebben maandag 28 mei in het Grevelingenmeer de tweede vermiste sportduikers gevonden. Op zondag vonden de militairen ook al het lichaam van de andere duiker...
Meer nieuws...

Contact

 • Maggenstraat 8
  3670 Meeuwen-Gruitrode (B)

  KBO 0428.654.282
  IBAN BE22 7350 2307 2547
  BIC KREDBEBB

 • Zin om eens een kijkje te komen nemen? Aarzel niet en spring gerust eens binnen tijdens één van onze zwembadtrainingen in zwembad 'De Sprink', Sportlaan 4 in 3960 Bree (B)

  Maandag: van 20u30 tot 22u30
  Zaterdag: van 16u30 tot 18u30

 • Zit je nog met een vraag? Behalve binnenspringen tijdens één van onze trainingen kan je natuurlijk ook altijd een berichtje sturen op bovenstaand adres. we nemen dan zo snel mogelijk contact met je op.