IJsschotsen aan de rand van de Oosterschelde

Geplaatst door:Johny Meyssen
Artikel gevonden op:https://www.omroepzeeland.nl/nieuws/104185/IJsschotsen-aan-de-rand-van-de-Oos...
Datum:04-03-2018 om 07:42:08 uur
Bezoeken:119

De kou van de afgelopen dagen en de snijdende oostenwind hebben grote invloed op het waterpeil in Zeeland. Het extreem lage waterpeil geldt voor de Oosterschelde, de Westerschelde en verschillende kanalen en havens in de provincie.

Volgens weerman Jos Broeke is het een samenloop van omstandigheden die niet erg vaak voorkomt. "Er staat een harde oostenwind en het is bijna volle maan. Dat zorgt voor een extra verlaging van de waterstand."

Bij extreem laag water komt er van alles boven. "Je ziet dan de resten van verdronken dorpen weer bovenkomen. Op sommige plekken kun je de resten van een scheepswrak zien."

Aan de randen van de Oosterschelde zijn ijsschotsen te zien. Volgens Jos Broeke is dat sinds 1997 al niet meer voorgekomen.

Tanker vast

Op het Kanaal door Zuid-Beveland heeft donderdag een geladen tanker liggen wachten om de Oosterschelde op te gaan. Dat komt doordat het Kanaal ter hoogte van Wemeldinge een te laag waterpeil kende om het schip doorgang te geven.

eb en vloed zierikzee

Nieuws

21
aug
Nieuwe soort dwergzeepaardje ontdekt
Maak kennis met de Hippocampus japapigu, het nieuwe soort dwergzeepaardje dat ontdekt is in Japan. Volgens sommige zou het lijken op een biggetje wat veel verklaart, want hun Latijnse naam betekent ‘J...
19
aug
Niet geïdentificeerd zeemonster aangespoeld in Rusland
In Pakhachim in het verre oosten van Rusland is een vreemd harig ding aangespoeld. Het is ongeveer acht meter lang, weegt vier ton en heeft iets wat lijkt op een staart. Het schepsel lokt heel wat kij...
19
aug
Meer dan 100 bedreigde zeeschildpadden sterven op Mexicaans strand
De Mexicaanse autoriteiten hebben een onderzoek ingesteld naar de recente dood van meer dan 100 bedreigde zeeschildpadden in een natuurreservaat in het zuiden van het land. Dat deelde de Mexicaanse ov...
Meer nieuws...

Contact

 • Maggenstraat 8
  3670 Meeuwen-Gruitrode (B)

  KBO 0428.654.282
  IBAN BE22 7350 2307 2547
  BIC KREDBEBB

 • Zin om eens een kijkje te komen nemen? Aarzel niet en spring gerust eens binnen tijdens één van onze zwembadtrainingen in zwembad 'De Sprink', Sportlaan 4 in 3960 Bree (B)

  Maandag: van 20u30 tot 22u30
  Zaterdag: van 16u30 tot 18u30

 • Zit je nog met een vraag? Behalve binnenspringen tijdens één van onze trainingen kan je natuurlijk ook altijd een berichtje sturen op bovenstaand adres. we nemen dan zo snel mogelijk contact met je op.