IJszwemmers duiken in de IJzeren Man

Geplaatst door:Johny Meyssen
Artikel gevonden op:https://indebuurt.nl/eindhoven/sport/ijszwemmen-ijsduiken-ijzeren-man~21915/
Datum:26-02-2018 om 13:24:39 uur
Bezoeken:64

Je moet er niet aan denken als gewone sterveling, maar deze helden springen met alle plezier in het ijskoude water van de IJzeren Man. Voor de kick, “het is elke keer een overwinning”. Bea Straver trotseerde de kou en sprong mee…? Nee, ze maakte toffe foto’s van de grootste Eindhovense waaghalzen van dit moment in actie.

Ijszwemmers

Het water was 3,5 graden Celcius. Da’s een mooie temperatuur om er even in te duiken, niet waar? Als het water kouder is dan vijf graden, dan gaan de dames en heren ijszwemmen, zo’n twee keer per week. Vier van hen doken deze vrijdag in het water. “We doen het voornamelijk voor de uitdaging, de kick”, ligt ijszwemmer Paul van Waes toe. “Het is elke keer een overwinning om het koude water in te gaan. Na het zwemmen voelt je lichaam levendig en energiek.”

Goed voor je

“Tevens is het goed voor je immuunsysteem, er worden meer witte bloedlichaampjes aangemaakt door de kou en de shock. We zijn daardoor minder vaak en minder lang lang ziek. Daarnaast is er het zen, meditatief element: het is essentieel heel goed op je ademhaling te letten. Alle aandacht gaat dus naar de ademhaling en de kou waardoor alle andere gedachten verdwijnen.”

Is dit dan niet gevaarlijk? “Er is een zeker risico aan verbonden, door kramp of paniek of onderkoeling kan iemand verdrinken. Daarom doen we dit in een groep.”

Bekijk de foto’s van Bea. Krijg je nou ook zin om mee te duiken, of te kijken? Check de Facebookpagina van de IJszwemmers, daar kondigen zij de toekomstige ijsduiken aan.

Nieuws

14
jul
Duizenden kwallen zorgen voor 'felroze tapijt' aan kust van Wales
Toen dolfijnenspotters aan de kust van Wales een roze vlek op zee zagen drijven van tientallen meters lang, dachten ze dat het om een olievlek ging. Maar toen ze met hun bootjes dichterbij kwamen, ont...
13
jun
Japan slacht 333 walvissen, waaronder 122 zwangere vrouwtjes, voor wetenschappelijk onderzoek
Japan heeft opnieuw honderden walvissen geslacht in het Zuidpoolgebied. Reden van de slachtpartij is het zogezegde wetenschappelijke “walvissenprogramma” van het land. Vanuit dat programma organise...
3
jun
Defensie vindt beide vermiste duikers
Marineduikers van de Defensie Duikgroep hebben maandag 28 mei in het Grevelingenmeer de tweede vermiste sportduikers gevonden. Op zondag vonden de militairen ook al het lichaam van de andere duiker...
Meer nieuws...

Contact

 • Maggenstraat 8
  3670 Meeuwen-Gruitrode (B)

  KBO 0428.654.282
  IBAN BE22 7350 2307 2547
  BIC KREDBEBB

 • Zin om eens een kijkje te komen nemen? Aarzel niet en spring gerust eens binnen tijdens één van onze zwembadtrainingen in zwembad 'De Sprink', Sportlaan 4 in 3960 Bree (B)

  Maandag: van 20u30 tot 22u30
  Zaterdag: van 16u30 tot 18u30

 • Zit je nog met een vraag? Behalve binnenspringen tijdens één van onze trainingen kan je natuurlijk ook altijd een berichtje sturen op bovenstaand adres. we nemen dan zo snel mogelijk contact met je op.