Twee keer vrijgelaten, maar deze zeehond keert telkens terug

Geplaatst door:Johny Meyssen
Artikel gevonden op:https://www.nieuwsblad.be/cnt/dmf20180210_03350043
Datum:17-02-2018 om 06:57:04 uur
Bezoeken:70

Een jonge zeehond kan de mensen die hem twee jaar geleden erbovenop hielpen, niet vergeten. Het dier werd al twee keer vrijgelaten in een meer in de buurt van Sint-Petersburg, maar keert telkens terug naar het centrum waar hij enkele maanden verbleef. De “beroemde” figuur in de Russische stad maakt dan van de gelegenheid gebruik om een beetje met ‘zijn’ mensen te knuffelen.

De zeehond - een ringelrob - woog slechts vier kilogram toen hij in 2016 in het opvangcentrum in Repino, een voorstad van Sint-Petersburg, terechtkwam. Zijn redders doopten hem ‘Kroshik’ en zorgden ervoor dat het dier weer kon aansterken voor hij terug naar het Ladogameer werd gebracht om zijn leven in het wild te slijten.

“We hebben hem nu al twee keer vrijgelaten, maar hij keert altijd terug”, aldus een van zijn redders in het centrum. “Hij heeft blijkbaar beslist dat hij liever bij mensen blijft.” De tweede keer dat Kroshik in het meer vertoefde, dachten zijn redders dat hij daar voorgoed zou blijven, maar na een maand stond hij toch terug voor het opvangcentrum.

“We hebben dan maar besloten om het te laten blijven. Hij is echt een huisdier geworden in ons centrum en een beroemd figuur in de stad.” De zeehond heeft nu zijn eigen wak in het ijs nabij het opvangcentrum en heeft daardoor vrije toegang tot het water. Hij kan nu ook op elk uur van de dag opduiken om zijn redders te begroeten en te knuffelen.

Nieuws

14
jul
Duizenden kwallen zorgen voor 'felroze tapijt' aan kust van Wales
Toen dolfijnenspotters aan de kust van Wales een roze vlek op zee zagen drijven van tientallen meters lang, dachten ze dat het om een olievlek ging. Maar toen ze met hun bootjes dichterbij kwamen, ont...
13
jun
Japan slacht 333 walvissen, waaronder 122 zwangere vrouwtjes, voor wetenschappelijk onderzoek
Japan heeft opnieuw honderden walvissen geslacht in het Zuidpoolgebied. Reden van de slachtpartij is het zogezegde wetenschappelijke “walvissenprogramma” van het land. Vanuit dat programma organise...
3
jun
Defensie vindt beide vermiste duikers
Marineduikers van de Defensie Duikgroep hebben maandag 28 mei in het Grevelingenmeer de tweede vermiste sportduikers gevonden. Op zondag vonden de militairen ook al het lichaam van de andere duiker...
Meer nieuws...

Contact

 • Maggenstraat 8
  3670 Meeuwen-Gruitrode (B)

  KBO 0428.654.282
  IBAN BE22 7350 2307 2547
  BIC KREDBEBB

 • Zin om eens een kijkje te komen nemen? Aarzel niet en spring gerust eens binnen tijdens één van onze zwembadtrainingen in zwembad 'De Sprink', Sportlaan 4 in 3960 Bree (B)

  Maandag: van 20u30 tot 22u30
  Zaterdag: van 16u30 tot 18u30

 • Zit je nog met een vraag? Behalve binnenspringen tijdens één van onze trainingen kan je natuurlijk ook altijd een berichtje sturen op bovenstaand adres. we nemen dan zo snel mogelijk contact met je op.