Duiken in het grootste zwembad ter wereld

Geplaatst door:Johny Meyssen
Artikel gevonden op:https://www.manify.nl/grootste-zwembad-ter-wereld/
Datum:03-02-2018 om 18:28:43 uur
Bezoeken:74

In het Alfonso Del Mar Resort in Chili kan je zwemmen in het grootste zwembad ter wereld. Het bad is ruim een kilometer lang en op sommige plekken zelfs 35 meter diep!

Aan zee!?

Je zou het grootste zwembad ter wereld misschien op een plek, waar je normaal gesproken helemaal niet kan zwemmen, verwachten. Niets is minder waar, het zwembad ligt namelijk nog geen 100 meter van de zee vandaan. Het bad heeft een oppervlakte van zo’n 80.000 vierkante meter, is meer dan een kilometer lang en er gaat zo’n 250 miljoen liter zout water in. Dit water komt uit de stille oceaan wordt via een ondergronds buizensysteem gefilterd en naar het zwembad gepompt. De temperatuur wordt constant op 26 graden gehouden. Dit gebeurt met behulp van de zon. Dat is toch gemiddeld zo’n 9 graden warmer dan de zee die 100 meter verderop ligt. In 2006 werd het opgeleverd en het kostte maar liefst 2 miljard euro om aan te leggen. De kosten voor het onderhoud zijn ook niet mis, deze bedragen jaar in jaar uit zo’n 4 miljoen euro.

Activiteiten

Het voordeel van zo’n gigantisch zwembad is dat je het voor veel meer dingen kan gebruiken dan alleen zwemmen. Zo dobberen er kleine bootjes op het water en door de diepte is het erg populair om in te duiken. Maar zo wordt er ook op gewakeboard en gewaterskied.

Hotel

Wil je nou zelf ook wel eens een duik nemen in dit belachelijk grote zwembad? Kan gewoon, een overnachting in het luxe resort kan namelijk al vanaf zo’n 160 euro per nacht. Dan chill je in één van de acht gebouwen rondom het gigantische zwembad. Om helemaal in Chili te komen moet je trouwens wel geduld hebben. Vanaf Amsterdam duurt een vlucht ongeveer 15 uur. Het resort ligt op zo’n 100 kilometer van de Chileense hoofdstad Santiago.

Nieuws

20
mei
Na vijf jaar weer een extreem zware algenbloei
Vijf jaar geleden berichtte Stichting ANEMOON over zware algenbloei. Nu manifesteert dit complexe natuurverschijnsel zich wederom op volle kracht. Sportduikers hebben een enorme hekel aan de algenbloe...
12
mei
Duiker zonder armen en benen zwemt naar wereldrecorddiepte
Al sinds zijn 19de heeft Dmitry Pavlenko geen armen en benen meer. Hij verloor zijn ledematen bij een granaatontploffing maar laat dat niet aan zijn hart komen. Net als anderen heeft hij nog zoveel...
8
mei
Wetenschappers ontdekken nieuwe oceaanlaag met meer dan 100 nieuwe dier- en plantensoorten
Wetenschappers van de universiteit van Oxford en de Amerikaanse Smithsonian Institution hebben recent een nieuwe laag in de oceaan ontdekt waarvan niemand tot op heden wist dat ze bestond. In het p...
Meer nieuws...

Contact

 • Maggenstraat 8
  3670 Meeuwen-Gruitrode (B)

  KBO 0428.654.282
  IBAN BE22 7350 2307 2547
  BIC KREDBEBB

 • Zin om eens een kijkje te komen nemen? Aarzel niet en spring gerust eens binnen tijdens één van onze zwembadtrainingen in zwembad 'De Sprink', Sportlaan 4 in 3960 Bree (B)

  Maandag: van 20u30 tot 22u30
  Zaterdag: van 16u30 tot 18u30

 • Zit je nog met een vraag? Behalve binnenspringen tijdens één van onze trainingen kan je natuurlijk ook altijd een berichtje sturen op bovenstaand adres. we nemen dan zo snel mogelijk contact met je op.